Koffiedik kijken op Zondag

Ollie had met een half oog gekeken. Ik had alleen de stand in zicht. 0-1 voor de Grieken. en een ontzettend saaie wedstrijd op het beeldscherm: Polen-Tsjechie. Pas later kwam een Griek in beeld. Hij werd geinterviewd. De simultaanvertalers bij de Duitsers zijn een soort apart; vol dramatiek hun stembuigingen, die je eerder van een gepassioneerd roddelende nicht bij de kapper zou verwachten. Die Griek zag eruit alsof hij zojuist van een visvangst bij storm op zee was teruggekeerd. ” Ja kloten, helft van de vangst is verloren gegaan, scheuren in het zeil, de netten zijn ook kapot.” Hij was verdomde kwaad. Dat had ik niet verwacht. Hier in televisieland denk je dat het wel zal loslopen. Demonstreren doet men altijd wel graag, als daar een reden voor te vinden is. Maar die Griek was echt pissig en vond voldoening in deze overwinning op de Russen. Blijkbaar voelen de Grieken bij monde van de geinterviewde Griek zich dan niet vernederd, dan toch zeker als een derde rangs volk van oplichters behandeld. Goh, een voetballer toch maar, die, zo verwacht je van voetballers, dat ze dezelfde vijftien woorden gebruiken, en dat niet deed, zowaar van verkiezingen sprak en hoe belangrijk die waren.

De Grieken spelen tegen de Duitsers, als de Duitsers  de groep winnen. Wat niet hoeft. Denemarken wint van Duitsland, Portugal wint van Nederland: Duitsland ligt eruit. Duitsland speelt gelijk tegen de Denen, Portugal speelt gelijk of wint tegen Nederland: Denemarken ligt eruit. Nederland wint van Portugal, zeg het staat 2-0 een kwartier voor het einde, en het staat 1-0 voor Duitsland op dat moment, dan is Nederland verder.

Het schijnt dat er veel met statistieken wordt gewerkt. Die en die komt zeven keer per wedsrtrijd op over rechts, dan snijdt X naar binnen en Y laat zich terugvallen. In twee van de zeven gevallen passt die en die op X, een keer schiet hij de bal voor het doel, en vier keer passt hij naar Y. Dat is slechts de informatie over een speler, waarmee de tegenstander het veld ingaat. Dan kijkt hij dus een kwartier voor het einde naar de klok, weet dat die en die pas vier keer is opgekomen, maar weet ook dat bij een stand van 0-1, Portugal nog maar een keer hoeft te scoren en ze liggen eruit. Maar als de Denen winnen en het blijft gelijk bij de Hollanders dan hoeven ze niet tegen de Grieken. Duitsland- Griekenland? Dat kan zomaar op een veldslag uitlopen. Traangas in plaats van Bengaals vuur. Wat doet Duitsland? Gokken ze op de confrontatie? of willen ze zeker zijn dat zowel Portugal als Nederland eruit vliegen.

Zeus beslist.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s