Wilders en Spong

Zo stond het vandaag in de volkskrant geschreven. Het is geen voetbal. Maar als je ergens op de tribune zou zitten, waar de geluidsinstallatie nog net niet zo hard staat dat iedere conversatie onmogelijk wordt gemaakt, dan zou dit bericht besproken kunnen worden. Als je het treft en ergens in een stemmingsmuziekloos stadion bent, dan zou het geluid van je gesprek opgaan in het geroezemoes.

“PVV-leider Geert Wilders heeft ‘bijgedragen aan de ontwikkeling en daden’ van Anders Behring Breivik. Dat zei advocaat Gerard Spong vandaag in het radioprogramma Goedemorgen Nederland van de KRO. ‘Ik zou zeggen dat hij het Noorse bloed op zijn lippen heeft,’ aldus Spong.

Door de aanslagen van de Noorse extremist Breivik in Oslo en op het eiland Utoya kwamen vorige week 76 mensen om.

‘Hij heeft de voedingsbodem geschapen, ideeën aangedragen die vervolgens tot inspiratie hebben gediend van deze meneer,’ meent Spong, verwijzend naar Wilders. ‘Daar is meneer Wilders toch ten volle verantwoordelijk voor. Hij heeft op zijn minst bijgedragen aan het klimaat, de omstandigheden die hebben geleid tot deze gruwelijke daad.

‘Spong heeft blijkbaar een Wilders-fobie,’ zo reageerde de PVV-leider vandaag vanaf zijn vakantieadres. ‘Arme man, hij is kennelijk zo geobsedeerd door mij dat hij deze beledigende wartaal uitslaat. Ik neem hem niet meer serieus, net als de meeste mensen, denk ik.'”

De reactie van Wilders is inzichtelijk. Een kleine wisseltruc maakt duidelijk wat de man drijft.

Simsalabim

‘Wilders heeft blijkbaar een Islam-fobie. Arme man, hij is kennelijk zo geobsedeerd door die religie dat hij deze beledigende wartaal uitslaat.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s