Bep en Barcelona

Op een paar minuutjes lopen van station Sants, waar Rinus het al over had, woont mijn nicht Mabel. (haar BLOG is een must voor de Barcelona-ganger!) Ze was pas nog in Nederland en Nederland – Kameroen hebben we dan ook samen gekeken. Vanavond ben ik dus een beetje voor Spanje en ik vraag me af hoe Mabel vanavond naar de wedstrijd zal kijken: In de kroeg? Ergens op een plein? Bij vrienden? Ook vraag ik me af of ze nog een vuvuzela heeft meegenomen uit Nederland, want die schijnen in Spanje niet of nauwelijks te koop(?). Als ze op haar balkon toetert zal Rinus het zeker kunnen horen. Ik vraag me alleen af of ze wel zal toeteren want het is tenslotte Barcelona en het zou me niets verbazen als er een wet bestaat die zegt dat je uitsluitend in het Catalaans mag toeteren.

Op wie moet je hopen in de finale? Het is leuker om van Duitsland te winnen dan van Spanje en tegelijk verlies ik liever van Spanje dan van Duitsland.
Na de grote onthulling van gisteren dat enkele Nederlandse spelers een armbandje met magneetjes dragen verwacht ik dat er vandaag al een spoedzending bio-stabil’s onderweg is naar de selecties van Duitsland en Spanje. De fabriek van Bruno Santanera was al bijna gesloten, maar nu draait men er nog meer overuren dan op de “Nederland Wereldkampioen”-vlaggenfabriek!

Wie mij een beetje kent weet dat ik bepaald niet van dat zweefmolengedoe gecharmeerd ben, maar tóch maak ik graag een uitzondering. Maandagavond zag ik haar na ruim een jaar eindelijk weer eens op
TV-West: Medium Bep! En omdat Medium Bep geen woord over Oranje zei wist ik dat het goed ging komen. Als Oranje zou gaan verliezen dan had Bep namelijk wel even wat gezegd, gewoon om alvast wat troost te bieden vooraf.
Medium Bep is geweldig. Kijk maar even mee:

Bij Bep hoef je ook niet bang te zijn dat er magneetjes gaan zweven of dat er dingen staan in te stralen. Bep spreekt mensen op straat aan en weet bijvoorbeeld alleenstaande vrouwen er dermate goed van te overtuigen dat ze “die lekkere vent” aan de haak zullen slaan dat het nog gebeurt ook. Bep moet dan ook zo snel mogelijk worden overgevlogen en dan moet ze even met Robin van Persie gaan praten:
“He Robin, lekker ding. Ja sorry hoor maar je bent toch ook gewoon een lekkere gozer? Ik voel bij jou dat er heel veel in zit wat er nog maar niet uitkomt en jij vraagt je af of het er nog wel uit gaat komen, toch? Nou ik kan je nu al vertellen dat het er uit gaat komen, maar daar moet je eerst op vertrouwen. En echt hoor, je moet niet schrikken, maar iedereen zal verbaasd staan: Jij bent straks niet te houden. En als ik jou was dan zou ik dat magneetbandje maar eens heel snel in de vullisbak mikken!”

De match (Spanje – Duitsland) begint.
Also schluss jetzt!

Steve Warson

Over stevewarson

Nog even niets te melden
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s