Rituelen

Halve finale. Knoop in mijn buik. Zenuwen. Ik ben rusteloos en ijsbeer door de kamer. Stekelenburg, knappe redding maar kan hij nu foutloos blijven? Zit hij in een flow of wordt hij overmoedig. Is hij nu definitief doorgebroken?. Ik vergeleek hem al met van der Sar toen hij net in Ajax 1 begon, volgens mij zelfde keeperstrainer en zelfde stijl. Maar hij heeft nog lang niet dat niveau. Meer Ruud Hesp dan Sar, niet toevallig zijn trainer bij Oranje.

Steken in mijn zij, zitten daar de nieren? Zenuwen? Kan Boulahrouz nog een keer foutloos spelen, geen Suarez dat scheelt. Mathijsen weer terug. Ooijer prima maar toch liever Joris. En Gio? Krijgt hij een directe tegenstander of kan hij doorschuiven. Kan Kuijt weer alles dichtlopen.

Ik lees net dat alle vrouwen aanwezig zullen zijn tijdens de halve finale. Sylvie neemt sexy lingerie mee, en Yolante haar kushandjes. Is dit goed, of leidt het af van het uiteindelijke doel? Ze moeten na woensdag ook al het hotel uit, foutje van de KNVB. Ik lees dat het hotel een Duitse eigenaar heeft, met het oog op een eventuele finale tegen Duitsland is het misschien wel goed dat ze uit dat hotel vertrekken. Voor je het weet nodigt de eigenaar de spelers uit voor een ontspannen avondje bij het zwembad. Misschien is het toch goed dat de vrouwen nu in Afrika zijn.

Sneijder kan zomaar man van het toernooi worden. Schweinsteiger lijkt mij ook kandidaat, Bayern en Sneijder domineren het WK. In de rust tegen Brazilië waren het van Bommel en Sneijder die de overige spelers hebben wakker geschud. Bert heeft de tactiek aangepast, alles op Robben, en de rest is geschiedenis.

Van Persie. Speelt hij goed? Wanneer komt het eruit. Heel Nederland had hem gewisseld, van Marwijk liet hem staan. Bert liet het hele elftal staan. Blijft Robin overeind, zij zijn keihard die Uru’s, ze schoppen je zo doormidden. Zjelko zei dat wij voor 15, 16 en 17 moesten uitkijken. Ja, ik kijk nog steeds naar Jack en zijn mannen en ik verwonder er mij nog steeds over. Het wil maar niet lukken. Petrovic en van Breukelen als gasten vraagt ontzettend veel geduld van de kijkers.

Hans van Breukelen. In ’88 alleen maar geaccepteerd omdat hij zo goed stond te keepen. “Meneer Michels, als Arnold Mühren vervangen wordt dan moet degene die erin komt wel hetzelfde doen” Deze van Breukelen moet ons dus nu door de wedstrijd gidsen. Als ik Petrovic zie dan zie ik alleen een pratend hoofd. Simon says. Iedere gast geeft een klop op het hoofd en Zjelko braakt weer een hoop zinnen uit.

Waar is Gesink? Wij zijn hard op zoek naar Gesink. Het is belangrijk dat hij voorin meerijdt want bijgeloof. Verstappen reed ooit met een oranje helm in Canada terwijl Nederland op het EK thuis de halve finale tegen Italië speelde. Verstappen reed de race van zijn leven op het natte circuit en zou op de vijfde plaats eindigen, met een oranje helm. Nederland vloog er op penalties tegen de Italianen uit. Ze kunnen niet van je winnen maar je kunt wel van ze verliezen. Gesink is binnen en verliest en wint een beetje. Is dit goed voor Nederland? Hoe zitten ze straks na de wedstrijd in de bus. De tranen van Rijkaard na de verloren halve finale tegen Italië. Winter die lurkend aan een flesje bier de hele tijd, “Lothar du hast verloren, Lothar du hast verloren” zit te roepen na de gewonnen halve finale tegen de Duitsers. Hoe zitten wij straks in de bus. Nog twee uur. Waar ga ik kijken? Ik wil naar Heerlen gaan om op het Pancratiusplein naar het grote scherm te kijken. Maar ik mag het niet doorbreken. Ooit heeft iemand het mij uitgelegd. Als heel Nederland zich vasthoudt aan de vaste rituelen voor de wedstrijd dan gaat daar een positieve energie van uit. Iedere keer dat je het ritueel doorbreekt gaat er een stukje positieve energie verloren. Ik kijk gewoon thuis op de bank en schakel in de pauze over naar de Belg. Zou Sneijder de lingerie van Yolanthe dragen? Zou Rafael aan Sylvie gevraagd hebben nieuwe lingerie mee te nemen omdat de oude lingerie hem geen basisplaats meer verschaft? Was het niet Beckham met de lingerie van Posh? En welke Nederlandse international droeg de onderbroek van zijn teamgenoot? De kauwgum, het tikje op de billen, kus op voorhoofd, rituelen die bijdragen aan de positieve energie. Had ik steeds een andere onderbroek aan, en hoe zat het met de shirts, altijd oranje of toch afwisselend. Dadelijk meteen navragen. Het konijn is gisteren dood gegaan maar ik geloof niet dat hij van voetbal hield. Ooit heeft hij mijn schoenen kapot gebeten, deze schoenen droegen dezelfde naam als de schoonzoon van de bondscoach. Nog 1 uur en 57 minuten, zou de bus al onderweg zijn en wordt dit live uitgezonden? Zal ik, of zal ik niet? Hoe deed ik het de vorige keer?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s