Clipjes

Twee jaar geleden op het EK en ook 4 jaar geleden op het WK zag ik na elke wedstrijd van Oranje een clipje langs komen bij de NOS. Of ze nu ook nog aan dergelijke clipjes doen weet ik eigenlijk niet omdat ik bij dit WK na de wedstrijd onmiddellijk overschakel naar VI Oranje op RTL7. Wat een geweldige televisie is dat zeg!
De aanvankelijke zwakte van het programma was dat er (vooral door Derksen) iedere dag hetzelfde verhaaltje werd verteld: Het afzeiken van Yolanthe, Sneijder en Kuijt, Blatter-bashen, etc etc.
Maar nu ik bijna dagelijks kijk is de herhaling van zetten juist het sterke punt van dit programma geworden. Bij de NOS is het niveau van het nabeschouwen net zo belabberd als bij VI Oranje, maar hier maakt men de grote fout dat men zichzelf serieus neemt en er valt bovendien weinig te lachen bij Jack van Gelder en consorten…

Terug naar de eerdergenoemde clipjes.
De afgelopen EK’s en WK’s heb ik er zelfs enkele mailtjes aan gewaagd, om de mensen in Hilversum te wijzen op “het ideale muziekje” dat men zou moeten gebruiken in die clipjes. Helaas is er nooit geluisterd naar mijn goede raadgevingen, en dat terwijl ik als muziekfreak toch écht wel een aantal uitmuntende soundtracks heb aangedragen.

Enkele weken geleden heb ik voor het eerst met Imovie mijn eerste filmpje gemaakt. Wat een verlossing! Ik hoef niet meer te zeuren bij de heren in Hilversum, ik kan nu gewoon mijn eigen clipjes maken. Op YouTube vind je al snel het nodige beeldmateriaal en dan is het vervolgens een kwestie van een paar uur knippen en plakken…

Voor dit WK is mijn keuze voor de muziek gevallen op het nummer “Short term memory love” van (het Belgische) Triggerfinger. Triggerfinger zou eigenlijk door Bert van Marwijk als verplichte kost in de kleedkamer gedraaid moeten worden…

Morgen gaan we Brazilië te grazen nemen en wie alvast in de stemming wil komen moet beslist even naar dit filmpje kijken en vooral luisteren:

Steve Warson

Over stevewarson

Nog even niets te melden
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

2 reacties op Clipjes

  1. Mabel zegt:

    Errug goed! Als je me de link van YouTube geeft, zet ik hem ff op mijn Facebook!

    Like

  2. ik zat in de bus, en volgde de wedsrtrijd via de radio..daarover ´bald´meer. Wat ik echter heb begrepen is dat de 2-1 ontstond uit doorkopbal Kuijt, kopbal Sneijder. Waarom wordt er juist tegen die twee stemming gemaakt?

    Iedere journalsit is zijn eigen hondelul, natuurlijk. In Spanje wordt Sneijder opgehemeld om een lange neus te maken naar de president van Real Madrid. Ik geloof wel dat aan het eind van dit WK, Sneijder bij de beste tien is, zoniet bij de beste vijf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s