Vantevoren

Dit had je vantevoren kunnen weten

Je had vantevoren kunnen weten dat er veel hiphop-publiek zal komen opdagen bij een optreden van “Snoop Dogg” op Parkpop. En wie de hiphopscene een beetje kent weet ook donders goed dat er onder dat hiphop-publiek een heleboel goede gasten zitten, maar helaas ook een heleboel “foute gasten”. Die “foute gasten” nemen graag wat wapens (messen, boksbeugels, stiletto’s en zo hier en daar een pistool) mee naar een concert. Dat hebben ze nu eenmaal nodig omdat ze tot een bepaalde “gang” behoren die altijd wel een rekening te vereffenen heeft met een andere gang. Binnen Den Haag zijn er al vele gangs. Op Parkpop zullen bij een concert van Snoop nog veel meer gangs uit het hele land zich van hun “beste kant” willen laten zien.
En als je daar tussen staat samen met je kids, op dat gezellige familie-uitje wat Parkpop heet, dan is de kans groot dat je dingen mee gaat maken die helemaal niet zo gezellig zijn. Op zich is het dus logisch dat deze situatie ongewenst is. Alleen… dit had men vantevoren toch kunnen weten?

Je had vantevoren kunnen weten dat Joran van der Sloot z’n verhaal wel weer zou bijstellen. Dat doet ‘ie immers de afgelopen 5 jaar al elke 3 weken…

Je had vantevoren kunnen weten dat niemand met de PVV in een regering wil gaan zitten. Alleen de VVD hield die optie, voor de vorm, nog open. Vantevoren was ook duidelijk dat de “brede coalitie” geen optie was omdat PvdA en CDA het voorlopig niet meer met elkaar zien zitten. Vantevoren leek paars-plus uitgesloten maar volgens mij wisten alle betrokken partijen donders goed dat het alleen maar hier op uit kon draaien.

Je had vantevoren kunnen weten dat er stront aan de “zwabberende knikker” zal komen als je naar een WK gaat met een coach die al is uitgekotst door het gehele elftal. In Frankrijk heeft men kennelijk geen lering getrokken uit de affaire rond Oranje in 1990. Beenhakker sprak van een regelrechte Déja-Vu. De Engelse spelers daarentegen balen van het feit dat hún trainer niet bereid is om z’n hoofd in het achterwerk van enkele spelers te steken: De spelers willen een ander systeem spelen, geen hogere wiskunde maar gewoon op z’n Engels gaan met de banaan. Onder de Engelse vedetten bespeur ik zelfs heimwee naar de vorige coach McLaren…

Je had vantevoren niet kunnen weten dat Italië ook de tweede groepswedstrijd compleet zou verkloten. Oranje heeft er waarschijnlijk nooit op gerekend dat Italië de tegenstander zou worden in de achtste finale. De kans dat we straks Italië treffen is behoorlijk groot, en daar was vooraf geen rekening mee gehouden. Er was rekening gehouden met Brazillië in de kwartfinale.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Nederland moet dus donders goed oppassen dat ze door Italië niet van de mat worden gespeeld. De blauwen hebben immers nog iets recht te zetten omdat ze 2 jaar geleden door Oranje van de mat werden gespeeld. En mocht Nederland het duel met Italië in z’n voordeel beslissen dan hoop ik maar dat ze genoeg hebben opgespaard om ook Brazillië goed partij te geven. Italië zal er niet voor terug deinzen om Robben zo snel mogelijk uit te schakelen met een harde tackle. En als Robben wederom geblesseerd raakt dan is het over voor Oranje: Mentaal gezien zal de ploeg dan gebroken zijn….

Gelukkig verkeer ik nog steeds in de veronderstelling dat we wereldkampioen gaan worden. Bovengenoemde gevaren zullen we dus overwinnen, enkel en alleen omdat we ons beste voetbal zorgvuldig bewaard hebben voor alles wat komen gaat na de poulefase. Na Kameroen moeten we dus twee superwedstrijden spelen. Twee jaar geleden konden “we” dat ook. Gewoon even twee topploegen verschalken. En dan naar de halve finale…

En, beste lezers, als we dan zover komen, dan ligt het weer helemaal open. Dan kunnen we dus weer van elke tegenstander verliezen, want drie topwedstrijden achter elkaar, dat hebben we nog nooit gezien van Oranje.
Iedereen nu weer met beide benen op de grond? Kameroen wordt een schoolreisje: Het resultaat zal er niet toe doen… Als je maar plezier hebt!
Na Kameroen moeten we echt aan de bak. Met knikkende billen en samengeknepen knieën gaan we het volgen.

Steve Warson

Advertenties

Over stevewarson

Nog even niets te melden
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vantevoren

  1. Even uit Frankrijk, waar het “laat je in je reet neuken, vuile hoerenzoon” als een lichtreclame over de teveeschermen loopt, en vandaag de spelers de goodwill training voor publiek met een staking hebben beantwoord – er werd gestaakt omdat Anelka naar huis was gestuurd: Domenech die vier jaar geleden al niemand wilde hebben, werd niet weggestuurd, omdat hij een contract heeft. Hij is ambtenaar, zoals de president ook, en die ontsla je niet zomaar. Dat Domenech zo een idioot is dat hij spelers selecteert die hem niet , ehm, zien zitten, is dan weer zijn probleem. Tenzij er straks bij Mexico-Uruguay toch nog duchtig slagroom wordt geklopt, en Frankrijk ineens naar de volgende ronde wordt doorverstuurd. Dan heppie ineens weer gelijk met zijn SM-methode.

    Er zullen nog veel verrassingen komen, waaronder die dat Brazilië niet groepswinnaar wordt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s