Karaoke

Altijd gedacht dat de vrouwelijke uitvoering van de vuvuzela vulvazela genoemd zou worden. Maar wanhoop niet de oplossing is nabij, de voorzitter van het WK sluit niet uit dat die toeters uiteindelijk in de stadions verboden zullen worden. Als er maar genoeg klachten binnen komen dan zal die tröt uiteindelijk uit de stadions verdwenen zijn. Bovendien dreigt er ook een gezondheidsrisico, allemaal die toeters kunnen een hoop bacillen het veld opblazen en het laatste dat de organisatie wil is dat Messi door de griep geveld wordt die door een enthousiaste toeteraar het veld opgeblazen is.

Ondertussen neemt de NOS ook maatregelen. Nadat de kijkers in de dagbladen aangeraden werd om maar naar de Belg te kijken omdat daar het stadiongeluid onderdrukt werd heeft men nu bij de vaderlandse omroep deze methode ook omarmd. De vuvuzela klinkt nu bij de Hollander minder hard dan bij de Belg en het schijnt dat de NOS nog een stapje verder wilt gaan. Naast de commentator van dienst komt nu een technicus te zitten met een mengpaneel die gevuld is met traditioneel stadiongeluid. Zo heeft hij een knopje ‘oei’ en een ‘aaaah’, ‘applaus’, ‘fluiten’ en ga zo maar door. De technicus zal dan bij de spelsituaties het bijpassende knopje indrukken. Het schijnt dat de stadiongeluiden uit Engeland zijn ingevoerd.

Zelf heb ik met redelijk succes de herrietoeters uit mijn huis kunnen verbannen. Nadat ik de eerste wedstrijd op de bank had gevolgd met links en rechts van mij twee supporters die enthousiast de hele wedstrijd mee hebben zitten toeteren, 1 euro bij de Scapino, heb ik met onmiddellijke ingang het gehele huis tot vuvuzela-vrije zone verklaard. De toeters hangen hoog in de kersenboom en dienen nu als bescherming tegen de vogels die mijn kersen willen opeten.

In mijn zoektocht naar een toetervrij wedstrijdverslag ben ik ook op internet terecht gekomen. Zoals bekend heeft de NOS een livestream maar uiteraard zijn ze niet de enige. Zo heb ik nog een stream gevonden en deze is zonder geluid, dus gegarandeerd vuvuzela vrij en je kunt er je eigen muziekje onder zetten, of voor de meer enthousiaste WK volger, je maakt er je eigen karaoke kanaal van. Het zou helemaal ideaal zijn als er onderin het beeld de tekst mee zou lopen, zou zoiets niet van internet te downloaden zijn? Er moet beslist iets voor de doven en slechthorenden op internet zijn, op tv is er via teletekst ondertiteling voor doven en slechthorenden dus waarom niet op internet? Zo zou ik zelf  voorverslaggever kunnen spelen terwijl de kinderen buiten op hun toeter aan het blazen zijn. Ik ontdekte overigens dat het signaal van de NOS zeker met een halve minuut vertraging wordt doorgegeven. Dit heeft als voordeel dat als het spannend wordt ik over kan schakelen naar de andere livestream om te kijken hoe het afloopt. Als karaoke verslaggever kan ik hier mijn voordeel mee doen. Bij een aanval van Oranje die er veelbelovend uitziet schakel ik over naar het ander kanaal om vervolgens weer terug te schakelen. Nu weet ik dat de lange bal van van Bronckhorst op van Persie in de kwartfinale tegen de Argentijnen een wonderschone goal gaat opleveren. “Nederland, Nederland gaat in de halve finale komen, ik heb ineens zo’n gevoel dat we in de halve finale gaan komen.” Balbezit Giovanni van Bronckhorst, Giovanni van Bronckhorst speelt de bal, heel goed, naar Robin van Persie, Robin van Persie, Robin van Persie neemt de bal aan, Robin van Persie, Robin van Persie, Robin van Persie, Robin van Persie, Robin van Persie, ooooowooowow, Giovanni van Bronckhorst speelt de bal naar Robin van Persie die neemt de bal feilloos aan, en hij schiet de bal erin. Wij spelen officieel nog 20 seconden, Robin van Persie 2-1.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s