Hymne

Gisteren hoorde ik dat er ook een kankertoeter voor de vrouwen is, de kutuzela. Dat is dan een kutkankertoeter. Blatter heeft zich er persoonlijk voor ingezet dat het ding het stadion in mocht. Het hoorde bij de Zuid Afrikaanse voetbaltraditie, nou ja, het is gebruik in Zuid Afrika om tijdens wedstrijden daarop te blazen. Dat is het geval sedert de jaren negentig. Ik meen dat sedert de jaren negentig de hoogte van het aan bonus uit te betalen bedrag aan managers tot ver boven de stratosfeer is gestegen. Alle troep die tijdens een WK wordt verkocht wordt niet zonder toestemming (lees: contract) met de Fifa verkocht.

Als je Blatters verkooppraatje tegenspreekt, en dus die arme Zuid Afrikanen hun kankertoetergetoeter niet gunt, gedraag je je op zijn zachtst gezegd een weinig niet politiek correct. Nu ben ik rascist genoeg om te stellen dat ieder die een kut- of vuvuzela het stadion indraagt een enorme boerenhufter is, en dat de beste plek waar je dat ding in kunt steken hun reet is. Daarmee is het meteen gedaan met het stiekem scheten laten op de tribune.

Blatter aast al heel lang op de nobelprijs voor de vrede. Tegen de tijd dat hij hem daadwerkelijk krijgt, is het duidelijk dat ook die onderscheiding te koop is. Niet alleen zet hij zich in voor het wereldvoedselprogramma ( nu bij uw Zuluburger en Soccer City Salad een Township Placemat cadeau), ( Heeft trouwens iemand de video van Michel Platini, die verkleedt als Ronny McDonald in een MacDonalds in Kaapstad opduikt al gezien?), maar met dit WK stoot hij het gehele Afrikaanse continent op in de vaart der volkeren.Nou ja, het heeft natuurlijk ook wat als straks in Stockholm een vuvuzela orkest “Zadok the Priest” bromt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s