Uwe Seeler

Vandaag had ik een bromvlieg in huis. Ik houd de ramen toe, dus ik weet niet door welk gat hij is gekropen. Die ramen zijn niet dicht omdat ik wil voorkomen dat de bromvliegen eskadergewijs mijn huis binnenvliegen. Het is warm buiten. Binnen niet. Er is niet zoveel in de binnenhof waar bromvliegen op af komen. Ze zijn er gewoon. Er is overal wel een luchtje aan.

Nu goed. Zodra ik het vervelende gebrom hoor, veranderen mijn oren in een soort radar. Tegelijkertijd zoek ik naar iets te eten dat ik eigenlijk terug in de ijskast had moeten leggen. Druiven? Dat is meer iets voor fruitvliegjes. De bromvlieg is gevonden. Nu is het zaak om de ramen alsnog te openen. Wat volgt is een gecontroleerde St.Vitus dans, waarbij ik het zwarte propje ertoe probeer te bewegen naar buiten te vliegen.

Bromvliegen zijn of ontzettend stom of doortrapte pestkoppen. Eerst vliegen ze ‘plok-plok’ constant tegen het raam. Als ik dan met handbewegingen probeer hem/haar in de juiste richting te geleiden, verdwijnt-ie weer in de schaduwen van mijn kamer. Kan het spel opnieuw beginnen. Waarom ik de vrolijke brommer niet in mijn kamer laat rondvliegen? Ik haat het geluid.

Vuvuzela. Een voorproef heb ik al gehoord.

Ik citeer mezelf: Gisteren zag ik op TV een samenvatting van Australië – Denemarken: 1 – 0 gewonnen door Australië dankzij een doelpunt van Joshua Kennedy, de spits die zeker iedere drie jaar een doelpunt maakt. De oefenwedstrijd was in Roodekoon of Roodeschool, in ieder geval op een veld waar een klub van die naam thuiswedstrijden, grillfeesten en jachtuitstapjes tegelijkertijd organiseert. Mooi om te zien, een veld zonder tribunes aan overzijde, noch aan weerszijden achter het doel. Veel prominenter dan de mannen in rood en geel/groen was het deels dorre heuvellandschap in beeld. Buiten beeld klonk de vuvuzelatoeter, wel nauwelijks op een iphone geblazen, maar gewoon door de plastik tuit. Hoeveel er waren weet ik niet. Straks zullen er veel en veel meer zijn.

Tijdens het WK zullen er op zijn minst twee personen zijn die aan iets anders denken wanneer de vuvuzela gonst. Ik en Uwe Seeler. De laatste zal voortdurend denken dat ze het over hem hebben. Dat is geen waardig eerbetoon aan zo’n grote voetballer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in WK 2010. Bookmark de permalink .

5 reacties op Uwe Seeler

 1. Har$ zegt:

  “Straks zullen er veel en veel meer zijn.” Hoeveel? Tienduizenden, als we geluk hebben! Ik vond het schitterend, die bromvliegende golven van vuvuzela-getoeter zo even bij Zuid-Afrika tegen Mexico. Dood en doodzonde dat twee TF1 reporters er de godganse tijd als koploze kippen doorheen zaten te kwekken.

  Like

 2. Har$ zegt:

  Freek de Jonge! Bram Vermeulen! 1978! Finale! Argentinië! Laatste minuut… Godsjezuskrisus man, Rensenbrink!!

  Like

 3. Har$ zegt:

  Zuid-Amerika … dat moet de Paal van God zijn, hè? …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s